Hvid chokoladehimmel

Dansk

2013 Hvid chokoladekage 030213 (4)

For en uges tid siden var vi på besøg hos et vennepar, hvor vi havde et lille sammenskudsgilde af oste og brød. Herren i huset (altså, venneparrets) er en dygtig brødbager, og jeg er vild med godt brød med smør, så dét fik de lov til at stå for, og så tog vi oste og dessert med. Udover herren og fruen har de også to små børn og en fransk bulldog ved navn Berta, og alle tre sidstnævnte var helt oppe at køre, da vi ankom omkring børnenes sengetid. Der gik dog ikke lang tid, førend børnene var lagt i seng, og bortset fra et enkelt kort vræl, der hurtigt blev tysset ned, hørte vi ikke noget som helst fra børnene hele aftenen. Det var faktisk meget imponerende! Hunden forsvandt ind i sin krog, hvor hun lå og gryntede hele aftenen. Jeg nåede ikke at få et godt billede af hende, desværre. Også selvom vores venner er bekendte med min blog, har jeg stadig svært ved at fotografere åbenlyst foran andre.

2013 Berta 040213

Desserten bestod af en kage, jeg har bagt et par gange før, og den er lige god hver gang. Bunden er en nøddebund, som jeg lavede på ristede hasselnødder, sukker og smeltet smør, hvorefter bunden blev bagt i ovnen. Efter afkøling kom der et lag hvid chokoladecreme (som jeg havde tilføjet en anelse revet citron til, blot fordi jeg havde citroner i huset), og da dét havde sat sig, lavede jeg en hindbærgelé. Det blev et lidt tykt lag gelé, men jeg brugte også en form, der var et nummer mindre end anført i opskriften, og lidt flere hindbær end nævnt, da jeg ikke gad smide en pose med 50 g hindbær tilbage i fryseren.

Resultatet var som altig rigtig godt, og mon ikke kagen finder vej til et bord igen på et senere tidspunkt. Næste gang vil jeg dog lave en tykkere nøddebund.

Reklamer

One thought on “Hvid chokoladehimmel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.