International Nutella Dag 2013

Dansk

5. februar er WORLD NUTELLA DAY, og det ligner jo ikke andet end at fejre det! Jeg burde jo have skrevet dette indlæg i går, men jeg kunne ikke nå det. Det vigtigste er så også at nutellakagen blev indtaget på den rigtige dag, og dét gjorde den bestemt.

Jeg brugte en opskrift jeg printede fra nettet for længe siden, og den var egentlig ret enkelt. Man blander en blød dej sammen bestående af lidt mel, sukker, bagepulver, kakao, hakkede nødder, mælk, smør, og dette kastes så i skefulde i en bageform (det skal ligge i klumper, ikke som en kagebund). Herefter tilføjes så en “glasur” lavet af vand, brun farin og kakao, som hældes ned over kageklatterne. Jeg ændrede en smule ved opskriften ved at tilføje bananskiver og klatter af nutella.

Selve kagedejen smagte ikke af så forfærdeligt meget, men det var rigtig lækkert med bananstykkerne og nutellaen. Kagen skal bare bages så “glasuren” stadig er lidt flydende – egentlig skal dejen bare sætte sig.  Den var også nem at gå til, og tilføjelsen af nutella kan man jo ikke gå fejl, så jeg vil gerne eksperimentere videre med denne kage en anden gang.

Vi serverede flødeskum til, men vanilleis kan også være godt. Jeg synes altid chokoladekager skal have “et eller andet” ved siden af som supplement, så der ikke går helt chokolade i det – også selvom det er nutella, vi snakker om.

Opskriften findes her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.