Endnu mere champagnebrunch

Dansk

For noget tid siden var jeg så utrolig heldig at falde over endnu et tilbud på champagnebrunch ved First Hotel Grand i Odense, og da det var så godt sidst, blev jeg jo nødt til at slå til med det samme.

I går besøgte vi så stedet igen, og det var fortsat godt. Det var dog ikke heeeelt lige så godt som sidst. Denne gang var der færre mennesker, hvorfor de havde lukket dørene ind til den anden store sal. Der var derfor også færre retter på menuen, og der var flere retter der var de samme som sidst end der var forskellige. Jeg vil nok anbefale at troppe op om sommeren – jeg tror brunch er mere et sommerarrangement end det er vinter.

Til drikkevarer var der kaffe (og sikkert også te et eller andet sted), mælk, fantastisk jordbærsmoothie, vand, to slags juice og kakao. Kakaoen var godt nok fra automat, men den var faktisk overraskende god. Nå ja, og så champagne. Det hører vist til.

Der var røræg, som dog var alt for vandede, og dertil to slags pølser: en forholdsvis almindelig og en større variant med lidt mere saft og kraft, og jeg tror nogle krydderurter.

Der var varm leverpostej med stegte svampe, forskellige oste og pølser med dertilhørende delikatesser, som også inkluderede en alt, alt for sød solbærsyltetøj. Den var direkte vammel. Jeg forsøgte at spise den på et stykke brød med lidt smør, men dét gik ikke.

Så var der gravad laks, røget laks og en anden art røget hvidfisk. Hertil hytteost og persilledressing (tror jeg det var). Der var også tunmousse i små kopper samt en perlebygsalat, hvor der også var lidt kød serveret til ved siden af.

Der var friturestegte blæksprutteringe og fish’n’chips med mayonaisse (fisken var fantastisk – blød, rygende varm og smøragtig i munden). Også tarteletter med høns i asparges, hvor de dog var for kølige ved servering til trods for at de stod på en varmeplade, og selve tarteletten havde ikke fået nogen som helst farve i ovnen. De var også meget sløset præsenteret; der var på ingen måde samme mængde i hver tartelet og det hele så meget henkastet ud, hvilket jeg ikke synes lever op til hotellets ellers høje standard.

I brødafdelingen fandt man frisk rugbrød, to slags hvidt brød, rundstykker og croissanter, som smagte udmærket men meget sødt. De havde vist brugt en wienerbrødsdej til at lave dem, hvilket jeg ikke synes er nødvendigt.

I den søde afdeling var der den mest fantastiske creme brulee, som Ledsageren spiste tre små ramekiner af, mens jeg måtte nøjes med to. De var utroligt dejlige og vanilleagtige, og den brændte sukker oven på var lige gået forbi stregen og var blevet dejlig bitter. Bunden af ramekinen var dækket af sorte vanillekorn. Her var der også en ret tynd vanilleyoghurt med sød jordbærsauce, som smagte godt til. Retten ville dog have virket bedre med fx græsk yoghurt. Så var der en lille pæreanretning med bagte pærer, lidt smuldredej og flødeskum. De lavede dog den dumme fejl ikke at skrælle pærerne først, hvilket ikke gav et godt indtryk. Sej pæreskind er ikke det mest delikate. Hvis de havde skrællet pærene først, ville dette også have været en rigtig dejlig ret.

Til sidst var der to små cupcakes, som så meget nydelige ud. Den ene mørk med hvid glasur og pulveriset frysetørret hindbær på toppen, og den anden lys med orange smørcreme på toppen og drysset med flormelis. De så dog meget pænere ud end de smagte. De var begge meget tørre, og jeg brød mig ikke om smørcremen, som var blevet for lun og vammel for mig.

Alt i alt var det en fin lille udflugt, og vi var stopmætte da vi skulle hjem. Vi skulle jo lige hver have en creme brulee at tage hjem på, og det var creme bruleen der næsten fik maven til at flyde over. Jeg var så fyldt, at jeg gik hjem hele vejen, ellers ville det have stået os skidt til. Vi nåede aldrig at få aftensmad den dag.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.