Dejlig guldfarvet pastaret

Dansk

I går fik vi mac & cheese til aftensmad. Jeg brugte en opskrift, som jeg har prøvet før, og som jeg var vældig tilfreds med. Det særlige er at saucen laves på græskarpuré (der er selvfølgelig også stadig ost i retten – denne gang 175 g revet cheddar og resten af en pose revet mozzarella).

Jeg lavede den lidt anderledes end sidste gang. Jeg kom flere grøntsager i, bestående af svitsede løg, og gulerod og squash skåret i små tern. Hertil også kylling, let ristet før iblandet resten, skåret i mindre stykker. På toppen kom jeg revet parmesan samt to skiver rugbrød fintblendet og tørristet på panden.

Resultatet var rigtig godt, og det viste sig at kyllingen havde fået lige den tid en kylling skal have, for den var stadig blød og saftig. Det eneste jeg vil ændre næste gang er at bibeholde nogle hele stykker græskar. Når nu det er en græskar mac & cheese, så må man jo gerne kunne smage græskaret. Det var også rigtig godt med rugbrødsraspen på toppen, meget bedre end almindelig rasp. Der var meget mere bid i. Mac & cheese er generelt en meget “blød” ret, derfor synes jeg godt den kan trænge til lidt fast kontrast. Her passede de ekstra grøntsager, kyllingen og rugbrødet rigtig fint til. Der var en hel portion til overs, som røg i fryseren, så jeg glæder mig til næste gang vi skal have rester!

Her nedenfor kommer den originale opskrift, som jeg den 11.02.2014 har kopieret ind fra min tidligere blog Madelskernes Kogebog.

Mac and cheese er en ofte hørt om opskrift fra USA. Jeg har aldrig prøvet “den originale”, men så faldt jeg over denne opskrift fra Oprah.com. Der stod at det var en sund udgave og der var græskar i, så det tænkte jeg, at jeg måtte prøve. Jeg synes det kan være lidt svært at finde på spændende måder at bruge græskar, som ellers er en ganske udmærket grøntsag.

Græskar mac’n’cheese

  • 200 g makaroni pasta eller anden “lille” pasta
  • 5 dl græskarpuré – cirka svarende til ½ butternut squash, skrællet, kogt og blendet
  • 2,5 dl mælk
  • 1 spiseskefuld smør
  • 4 spiseskefuld græsk yoghurt, skyr e.l.
  • 120 g revet mild ost, fx mozzarella
  • 60 g revet stærk ost, fx parmesan + lidt ekstra til toppen
  • salt og peber efter smag

Forvam ovnen til 200 grader varmluft.

Kom græskarpuré i en gryde sammen med mælk, smør og græsk yoghurt/skyr. Lad det koge over en lav varme og rør, indtil det er blevet til en homogen masse. Tilsæt ostene og rør indtil de er smeltet. Smag til med salt, peber og krydderier efter smag.

Kom pastaen i sovsen og bland det sammen. Hæld herefter det hele i et ovnfast fad og strø revet parmesan og eventuelt rasp på toppen. Bag det i ovnen i cirka 25-35 minutter indtil psataen er al dente.

Server fx med en let salat og kyllingefilet.

2012-healthy-mac-and-cheese-4

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.