Første besøg på Munkebjerg Hotel

Dansk

Den 9. oktober 2012 havde vi en aftale på Munkebjerg Hotel. Vores plan for brylluppet havde hele tiden været at på selve vielsesdagen tog vi ud og spise et RIGTIG FINT sted kun med vores forældre – fordi det er det vi gerne vil have. Jeg havde undersøgt området lidt og endte så med TreeTop restauranten på det fine hotel Munkebjerg Hotel, som jeg tog kontakt til. Vi aftalte så at komme forbi en aften for lige at smage maden, se hvad det var for noget og snakke lidt omkring menuen til brylluppet.

Det viste sig så at der havde været en miskommunikation, og kontaktpersonen fra hotellet havde ikke forstået, at vi gerne ville snakke om menuen samme aften, men troet at vi blot ville smage maden og tage stilling bagefter, så det var lidt ærgerligt.

Det var et vældig flot og hyggeligt sted, hvilket var tydeligt allerede da vi trådte ind i receptionen. Selve restauranten var også flot – bortset fra det underlige røde-og-lilla tæppe på gulvet … Resten var smukt.

Aftenen startede nede i vinkælderen, hvor vi fik serveret et glas champagne (Ledsageren drak mit glas til middagen) og to små, nydelige appetizerer. Det var en meget imponerende vinkælder, hvor de havde over 600 forskellige vine, fik vi fortalt. Tydeligvis skulle vi også starte hernede til brylluppet med velkomstdrinken! Min far ville jo slet ikke kunne klare det hvis han gik glip af det. Belysningen i kælderen er dog ikke velegnet til fotografering, så det nedenstående er det bedste jeg endte med. Vi blev underholdt af den flinke restaurantchef, og det var også i vinkælderen at vi blev klar over, at der var opstået nævnte miskommunikation.

Restaurantchefen havde fået at vide at vi ville møde op, men havde egentlig ikke fået meget andet at vide. Han vidste vist ikke engang at vi gerne ville tale om vores bryllupsmiddag, måske ikke engang at der overhovedet var en bryllupsmiddag. Nå, men det gik også nok! Jeg havde egentlig fortalt kontaktpersonen fra hotellet at vi gerne ville have en art tasting menu for at prøve lidt forskelligt, men som situationen stod så besluttede vi os for at tage en tre-retters-menu hver i stedet.

Nu er vist også et godt tidspunkt at fortælle, at vi var de eneste i restauranten, så vi havde både personlig betjening samt personlig kok. Ren luksus!

Til forret valgte Ledsageren pighvar med svampe, persille og selleri. Hele retten var rigtig god og smukt anrettet. Især selleristykkerne, som blev serveret i små kugler, var rigtig gode – jeg kommenterede også til Ledsageren hvor utroligt det egentlig var hvor meget vi spiser med øjnene. Sellerien ville ikke have smagt lige så godt hvis der blot lå nogle skiver på tallerkenen.

Jeg valgte kammusling til forret, som blev serveret med pulveriseret frysetørret hindbær samt mysliknas med nødder og flere frysetørrede hindbær. Hvem ville have troet, at det kunne fungere? Det eneste jeg ikke var så glad for var tilbedredningen af kammuslingerne, som var råmarineret i noget saltlage (mener jeg det var). Så foretrækker jeg nu stegte kammuslinger – de var lidt for bløde i konsistensen for mig.

Til hovedret valgte Ledsageren en god oksetournedos serveret med kartofler og stegt foie gras. Jeg valgte at prøve deres ret med svinekæber, pære og morkler, som var rigtig lækker. Svinekæber er blevet “in” lige pludselig, og kødet smager faktisk rigtig godt, lidt ligesom flæskesteg (bare uden svær). Tricket er vist at tilberede det i lang tid, så det bliver mørt nok. Der var både små og store pærekupler samt noget pærepuré. Før i tiden var jeg 100% imod frugt/bær i hovedretter, men nu kan jeg forstå at værdsætte det, og pærerne passede rigtig godt til.

Til dessert valgte jeg deres dessert med jordskokkeis, ristede hasselnøddeflager samt brændt karamel. Det hele var meget lækkert, og jordskokkesorbet smager slet ikke som man forventer! Faktisk smager det ikke helt af så meget, men det var en fin kontrast til den skarpe karamel. Og så var der guldglimmer på!

Ledsageren valgte deres æbledessert, som bestod af et lag vanillepannacotta nederst og ovenpå et lag æblegele. Geléen smagte måske ikke så meget af æble, men det tog sig gevaldigt ud med sin skarpe neonfarve i kontrast til den lyse pannacotta, og det fik desserten til at ligne et æble med grøn skræl. Dertil var der også små marengsstykker.

Vi var meget tilfredse med alle retterne. Det hele tog sig smukt ud og smagte dejligt. Noget enkelt var måske ikke helt min smag, men det betyder ikke at det var dårligt.

Vi havde forberedt en liste til aftenen omkring ønsker og ikke-ønsker til middagen (vi havde jo troet at vi skulle have haft en samtale omkring det hele), som vi afleverede til restaurantchefen efter en kort samtale. Desværre kendte han ikke noget til dekonstruktioner! Jeg ville ellers gerne have haft en dekonstruktion af en bryllupskage til dessert – det kunne have været sejt. Nå, en anden gang! Han fik også vores budget og kontaktoplysninger, og vi aftalte at i starten af det nye år vil han kontakte os med et menuforslag. Jeg glæder mig allerede. Jeg er meget spændt på at se hvad de kan finde på. Det er for dårligt at der er så længe til.

I dag har jeg så kontaktet receptionen for at bestille værelser til dagen. Efter så stor en middag – vi tænker mindst 10 retter plus kaffe! – og alkoholindtag er der ingen der tager hjem til sig selv. Vi skal bare have de billigste værelser. Vi skal jo næsten ikke være på værelserne ud over at sove middagen ud efterfølgende og den tid der nu ender med at være mellem vielse, frokost, fotografering og bryllupsmiddagen – så er der ingen grund til at punge ud på en fantastisk udsigt eller et kæmpeluksusværelse.

Jeg er sikker på at vore forældre bliver meget overraskede, når de får vore planer at vide.

Nå ja, og så havde de en ensom hummer i restauranten:

Jeg synes det er lidt sjovt at levende hummere altid er røde i tegnefilm – ellers kan folk ikke genkende at det er hummere.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.