Den bedste chokolade er den indeni

Dansk

Som lovet var der endnu en kage, jeg skulle bage. Dette kom sig af at jeg havde sidste arbejdsdag på mit arbejde, da jeg havde sagt op, og jeg følte at processen skulle afsluttes med kage. Det er altid en god måde at slutte ting på.

Denne gang gjorde jeg brug af en teknik, jeg forsøgte for et par år sider, men hvor det ikke fungerede helt optimalt – jeg var under tidspres og havde andre ting at tænke på. Egentlig er det et rimeligt enkelt princip, man skal bare lige have styr på detaljerne.

Første step var at bage en helt almindelig chokoladekage. Enkelt nok. Jeg bagte denne i en bradepande, og da den var blevet kold delte jeg den i to og herefter i toppe og bunde. Så kommer vi til finurlighederne. Jeg forede en skål med husholdningsfilm, og delte kagen i mindre stykker, som er lidt lettere at håndtere, og disse pressede jeg ned i skålen, så bunden og siderne blev dækket. Det er vigtigt ikke at bruge et for tykt lag kage til dette, da den ellers senere kan synke sammen. Bunden (som senere bliver toppen) skal kun lige dækkes. Jo længere ned i skålen kagen er, jo tyndere skal kagen være. Det der er op, bliver senere ned, så det er det øverste, der skal bære vægten og kan derfor godt være tykkere.

Hvis man virkelig ville gøre noget ud af det, kan man presse en mindre skål ned i og sætte det hele i køleskabet lidt, så kagen presses lidt mere sammen. Det havde jeg nu hverken tid eller tålmodighed til, så jeg fyldte kagen med det samme. Hertil brugte jeg den fantastiske chokolademousse, jeg havde lavet tidligere.

Et af de udskårne kagestykker var blevet skåret ud i en rund cirkel, der passede på kagen, og denne blev nu trykket ned på chokolademoussen.

Husholdningsfilmen blev nu hevet op over kagen, og det hele blev trukket og presset sammen. Skålen blev omviklet med endnu mere husholdningsfilm, så tæt som det var muligt, og sat i køleskabet. En perfektionist ville have lagt et skærebræt eller lignende henover toppen for at få en flad bund, men – det er for mere perfekte mennesker end mig.

Da kagerne stadig var i deres glasskåle om morgenen, var de meget nemme at transportere til arbejdet, så det er jo et ekstra plus. Jeg var så heldig at få et lift af Ledsageren, men ellers ville det have været muligt at tage dem med i bussen i deres nuværende tilstand.

Da det blev kagetid, var det bare at sætte en tallerken på glasskålen og vende det hele rundt, hive lidt i husholdningsfilmen og svup! Så stod der en fin kage på fadet, lige til at pille husholdningsfilmen af.

En anden gang vil jeg måske gerne hælde smeltet chokolade ud over kagen, men denne gang pyntede jeg dem blot med flødeskum og den sidste rest chokolademousse.

Jeg må indrømme at jeg er virkelig tilfreds med resultatet! Det smagte fantastisk, så godt ud og kagerne holdt sig flot. Det var desuden en virkelig enkel teknik, når man først har fundet fidusen, så det er helt sikkert en kage jeg vil eksperimentere videre med en anden gang.

Til min overraskelse gav kollegerne mig også en lille afskedsgave i form af forskellige summerbird lækkerier, bestående af fyldte chokolader, marcipansommerfugle, hindbærmandler og flødeboller, hvilket kom meget bag på mig, men jeg er meget taknemmelig herfor. Der var rigtig mange gode ting iblandt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.