Tredje dag på Bornholm

Dansk

Vores tredje dag på Bornholm startede (efter morgenmaden, hvor vi havde forsøgt at lokalisere en brunsviger, men dette gør de sig åbenbart ikke i på Bornholm, hvilket er en mangel i deres opdragelse) med en tur til Dueodde Strand. Herefter endte vi i Snogebæk, hvor vi ved Kjærstrup Chokolade købte en softice hver (bortset fra min far, som fortsatte sin færd med at dokumentere vore andres isspiseri, jeg ved ikke om vi ender med en færdig opgørelse til sidst). Kjærstrups afdeling i Snogebæk har åbenbart søndagstilbud på softice, så man kan få en softice for 10 kr (den koster normalt 20). Topping kostede fortsat 5 kr, så de tjener bestemt pengene ind igen. Det var nu en udmærket is, og jeg fik smeltet nougat på min, hvilket var meget lækkert. Jeg ville ikke have sagt nej til mere nougat!

Vi endte derfor med at få desserten før frokosten, da vi efter Snogebæk kørte videre til et røgeri, hvor vi bestilte lidt forskellige røgede varer. Ledsageren og jeg fik hver en fiskefilet og delte en tallerken med fiskefrikadeller (én almindelig og én med laks) og pomfritter. Vi var fint mætte bagefter.

Om aftenen lavede vi et stort tag-selv-bord med pasta og kødboller, svampesovs med bacon og kylling, almindeligt flute og flute med hvidløgssmør, røgede pil-selv-rejer, en blandet salat med dressing, kartoffelchips, – og kyllingesatay med jordnøddesovs og forårsruller med sursødsovs fra en thai takeaway fra Gudhjem. Thai takeawayen kan forresten godt anbefales. Det så meget nydeligt ud, og de havde mange forskellige slags retter at vælge imellem. Vi fik dog ikke testet disse, da vi blot behøvede lidt ekstra kød til aftensmaden, så vi købte kun kyllingespyd og forårsruller. Det hele var dog lavet fra bunden, også forårsrullerne, og smagte godt.

Desserten stod jeg for, og den bestod af små amerikanske pandekager (et maizenapulver, som min mor havde medbragt til morgenmaden, men det smagte ganske udmærket), dækket af et lagt hindbærsyltetøj, herefter skivede jordbær, og til sidst dækket af guf. Det hele blev til sidst bagt i ovnen, indtil guffet blev til marengs. Rimeligt enkelt og smagte godt!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.